Kaip sukurti Airbnb šeimininko paskyrą?

Užsiimate trumpalaike nuoma, tačiau vis dar neturite Airbnb paskyros? Tuo met, jūs daug prarandate. Naudodami Airbnb platformą galite pasiekti pasaulinę auditoriją, padidinti savo būsto užimtumą ir pajamas. Airbnb suteikia daugybę įrankių, kurie leidžia jums efektyviai valdyti kainas, rezervacijas ir svečių atsiliepimus, užtikrinant, kad jūsų paslaugos atitiktų aukščiausius standartus. Trumpai tariant, Airbnb turi viską, ko reikia sėkmingam trumpalaikės nuomos verslui.

Žingsniai, kaip sukurti Airbnb šeimininko paskyrą

1. Prisiregistruokite Airbnb platformoje

Pirmiausia apsilankykite airbnb.com arba atsisiųskite Airbnb programėlę. Registruokitės, naudodami savo el. paštą, Google, Apple ID, Facebook paskyras arba telefono numerį.

Šaltinis: Airbnb

2. Užpildykite informaciją apie save

Įveskite savo vardą, pavardę, el. pašto adresą ir telefono numerį. Jei vykdote verslo veiklą, būtinai nurodykite įmonės pavadinimą bei detalią informaciją apie ją. Tai padės svečiams geriau suprasti, kas esate ir ką siūlote.

airbnb šeimininko paskyra

Šaltinis: Airbnb

3. Patvirtinkite savo tapatybę

Norint naudotis Airbnb kaip šeimininkui, reikia patvirtinti savo tapatybę. Airbnb gali paprašyti:

  • Vardą ir adresą: Kartais užtenka nurodyti savo teisėtą vardą, adresą ar kitą asmeninę informaciją.
  • Asmens dokumentą: Jei informacijos nepakanka, gali tekti įkelti paso, vairuotojo pažymėjimo ar tapatybės kortelės nuotrauką.
  • Asmenukę: Gali būti paprašyta nusiųsti asmenukę, kad būtų patvirtinta jūsų tapatybė. Ji nebus matoma kitiems vartotojams.

Šaltinis: Airbnb

Jei negalima patvirtinti šiais būdais, kartais galima pateikti kitus dokumentus, pvz., santuokos liudijimą ar teismo sprendimą.

Jūsų paskyra nebus aktyvuota ir jūsų būsto skelbimas nebus matomas, kol tapatybė nebus patvirtinta. Patvirtinimas paprastai užtrunka mažiau nei valandą.

Svarbu: Jei pakeisite savo teisėtą vardą ar informaciją paskyroje, Airbnb gali paprašyti dar kartą patvirtinti tapatybę. Jei patvirtinimas nebus atliktas laiku, jūsų kalendorius gali būti užblokuotas, o rezervacijos – atšauktos.

4. Sukurkite išvazdų bei tvarkingą profilį

Jūsų profilis Airbnb platformoje – tai pirmas dalykas, kurį svečiai pamato. Būtina sukurti profesionalų ir patrauklų profilį, nurodant jūsų patirtį nuomos srityje, pridėti kokybišką nuotrauką bei aiškų aprašymą.

Šaltinis: Airbnb

5. Įkelkite pirmąjį būsto skelbimą

Kuriant skelbimą, būtina pateikti išsamią informaciją:

  • Būsto tipas (pvz., butas, namas, kambarys).
  • Vieta: aiškiai aprašykite būsto vietą ir netoliese esančias lankytinas vietas.
  • Detalės: nurodykite kambarių, miegamųjų, vonios kambarių skaičių bei papildomas paslaugas, tokias kaip Wi-Fi, parkavimo vieta ir pan.
  • Nuotraukos: naudokite profesionalias nuotraukas, kurios išryškina jūsų būsto privalumus ir padeda pritraukti daugiau svečių.

Šaltinis: Airbnb

6. Nustatykite kainas ir prieinamumą

Sukurkite konkurencingą kainodaros strategiją, atsižvelgdami į vietos rinkos tendencijas ir sezoniškumą. Galite naudoti dinaminės kainodaros įrankius, kad dar labiau optomizuotumėt užimtumą bei pajamas.

7. Tvarkykite savo kalendorių

Reguliariai atnaujinkite rezervacijų kalendorių, kad išvengtumėte dvigubų užsakymų. Jei naudojate kelias platformas ar nuomojate daugiau nei kelis būstus, rekomenduojame naudoti Property Management System (PMS) arba kanalų valdymo įrankius, kad visi kalendoriai būtų sinchronizuoti.

Norėdami sinchronizuoti „Airbnb“ ir „Booking“ kalendorius, naudokite iCal formato nuorodas, kurias rasite abiejose platformose. Paimkite „Airbnb“ kalendoriaus nuorodą ir importuokite ją į „Booking“, o „Booking“ kalendoriaus nuorodą importuokite į „Airbnb“. Tai leis abiejoms sistemoms periodiškai atnaujinti kalendorius ir sumažins dvigubų užsakymų riziką.

8. Bendravimas su svečiais

Sėkmingas bendravimas yra esminis veiksnys siekiant teigiamų atsiliepimų. Greitai atsakykite į užklausas, aiškiai pateikite atvykimo instrukcijas ir pasirūpinkite svečiais viso jų apsistojimo metu. Po atvykimo būtinai pasiteiraukite, ar jie jaučiasi gerai ir ar viskas atitinka jų lūkesčius.

9. Užtikrinkite aukštą paslaugų kokybę

Visi pažadai, pateikti skelbime, turi būti įvykdyti. Užtikrinkite, kad būstas būtų švarus, patalynė šviežia, o visi būtini reikmenys (muilas, rankšluosčiai ir kt.) – prieinami svečiams. Taip pat patikrinkite, ar visi prietaisai ir įrenginiai veikia sklandžiai.

Airbnb paskyros privalumai

Prieiga prie pasaulinės auditorijos

Airbnb suteikia galimybę pasiekti milijonus vartotojų visame pasaulyje, padidinant galimybę pritraukti daugiau svečių iš įvairių šalių.

Lankstumas

Galėsite lengvai valdyti savo tvarkaraštį, kainas ir atšaukimo sąlygas. Taip pat turėsite galimybę rinktis svečius pagal jų patvirtintus profilius ir atsiliepimus.

Profesionalus aptarnavimas

Airbnb siūlo 24/7 klientų aptarnavimą bei specialius įrankius, skirtus optimizuoti jūsų skelbimus ir pagerinti svečių patirtį.

Apsauga

Airbnb suteikia šeimininkams apsaugą, siūlydama iki 1 milijono eurų žalos atlyginimo garantiją, suteikdama jums ramybę nuomojant savo turtą.

Kokio dydžio mokesčius taiko Airbnb?

Dauguma Airbnb šeimininkų moka 3 % + PVM paslaugos mokestį nuo tarpinės užsakymo sumos, kurią sudaro nakties kaina ir papildomi mokesčiai (pvz., tvarkymo mokestis). Svečiai moka maždaug 14 % paslaugos mokestį nuo tos pačios sumos.

Pasirinkus vieno mokesčio sistemą, šeimininkas mokės 15% + PVM paslaugų mokestį, o svečiui paslaugų mokesčio mokėti nereikės.

Norite įdarbinti savo būstą? Leiskite Cohost.lt pasirūpinti visu valdymu – nuo rezervacijų iki svečių aptarnavimo. Mes padėsime jums maksimaliai išnaudoti savo turto potencialą ir padidinti pajamas.

Kokybiškų nuotraukų svarba jūsų būsto sėkmei

Kokybiškų nuotraukų svarba jūsų būsto sėkmei

Gan dažnai pastebime, jog daugelis pamiršta, kokią svarbą turi profesionaliai paruoštos nuotraukos parduodant ar nuomojant būstą. Nors tai gali atrodyti smulkmena, nuotraukų kokybė ir tinkamas būsto paruošimas (stagingas) gali kardinaliai pakeisti rezultatus. Kitaip...

read more
Nuomos administravimas užsienyje: top 10 paslaugų teikėjų

Nuomos administravimas užsienyje: top 10 paslaugų teikėjų

Turite nekilnojamąjį turtą užsienyje ir norite jį paversti pelningu verslu? O gal administruojate būstą užsienyje ir ieškote patikimo nuomos administratoriaus? Šiame straipsnyje pristatome mūsų išrinktų dešimt geriausių nuomos administravimo paslaugų teikėjų, kurie...

read more